30 DE ANI DE LA REINTRAREA ÎN DREPTURI A TRICOLORULUI LA CHIȘINĂU

Pe 27 aprilie 1990, tricolorul își reintră în drepturi ca drapel de stat la Chișinău, prefațând ruperea definitivă de URSS, “Imperiul Răului”. În 2010, ziua de 27 aprilie a fost declarată Ziua Drapelului de Stat prin Hotărârea nr. 62 a Parlamentului Republicii Moldova.

Tricolorul este cel mai clar element de unitate între Chișinău și București. Socialiștii lui Igor Dodon au militat, în ultimii ani, pentru înlocuirea acestuia cu un alt drapel pe care l-au prezentat ca fiind “drapelul lui Ștefan cel Mare”. Ceea ce le reușea agrarienilor și mancurților din Blocul electoral “Partidul Socialist și Mișcarea Unitate-Единство” în iulie 1995, atunci când au impus renunțarea la “Deșteaptă-te, române” ca imn oficial al R. Moldova, nu le-a reușit PSRM-iștilor. Orice astfel de demers pe viitor trebuie să aibă parte de o opoziție fermă.

Gheorghe Ghimpu, figură marcantă a Mișcării de Eliberare Națională, cel care a arborat pentru prima dată tricolorul pe cupola Parlamentului R. Moldova (actuala clădire a Președinției) a spus: “Ne vom salva doar revenind la românism și realizând reîntregirea neamului românesc”.

Trăiască România Mare!

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!