VIDEO: Propun încheierea unui acord de colaborare între Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială din România şi instituţia de resort din Italia spre beneficiul românilor din Peninsulă

Preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul Constantin Codreanu, i-a propus ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, domnul Marius-Constantin Budăi, încheierea unui acord de colaborare între Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială din România şi Institutul Naţional pentru Siguranţă Socială din Italia.

Constantin Codreanu Interpelare Romania Italia

Participarea deputatului Constantin Codreanu la evenimentul "Transhumanțe" organizat de filiala Ragusa a Alianței Românilor din Italia

Printr-o interpelare adresată Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, deputatul a solicitat informaţii cu privire la oportunitatea încheierii unui acord de colaborare între cele două instituţii, care să îşi desfăşoare atribuţiile specifice în parteneriat pentru românii din Italia şi, respectiv, pentru italienii din România. Constantin Codreanu l-a întrebat pe ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale care sunt acţiunile pe care partea română trebuie să le întreprindă în vederea semnării unui astfel de acord şi când ar putea fi încheiat acesta.

Demersurile deputatului Constantin Codreanu vin în contextul vizitelor repetate pe care le-a întreprins la Roma, Milano, Torino, Verona, Florenţa, Veneţia, Bologna, Treviso, Frosinone, Tivoli, Sicilia, toate materializate în întâlniri cu înalţi oficiali italieni, reprezentanţi ai diferitelor culte, dar şi lideri ai comunităţii române şi reprezentanţi ai sectorului asociativ românesc. În cadrul vizitei de lucru pe care a avut-o în Sicilia, la începutul lunii aprilie, parlamentarul a participat la un eveniment cu o încărcătură culturală deosebită, organizat de comunitatea locală a românilor din Santa Croce Camerina.

„Într-o zonă în care românii au de suferit, atât de pe urma stereotipurilor, cât şi de pe urma unui fenomen criminal bine cunoscut şi insuficient combătut, caporalato, este esenţial să arătăm o altă faţă a noastră ca popor. Să nu uităm că vorbim de ţara în care avem cel mai mare număr de cetăţeni români în afara României. Prin urmare, este un demers absolut necesar. De altfel, în Sicilia, românii sunt cei care domină numeric la capitolul stranieri.

În cadrul întrevederii avute cu membrii filialei Ragusa, Sicilia, ai Alianţei Românilor din Italia, am discutat despre sprijinul pe care îl aşteaptă comunitatea românească din partea instituţiilor statului român pentru a implementa cu succes proiectele pe care le realizează în această regiune”, a transmis Deputatul Constantin Codreanu.Preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării va continua demersurile către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale în vederea obţinerii unui răspuns favorabil la solicitările explicite ale românilor din Peninsulă de a încheia un acord de colaborare între Agenţia Naţională pentru Plăţi şi din România şi Institutul Naţional pentru Siguranţă Socială din Italia.

*****

Mai multe imagini de la evenimentul organizat de Alianța Românilor din Italia - Pagina de Facebook ConstantinCodreanu.ro.

Comunicatul oficial de pe site-ul Camerei Deputaților - www.cdep.ro.

Articol preluat de Gazeta Românească - www.gazetaromaneasca.ro.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!