AUTONOMIA ȚINUTULUI SECUIESC - CÂRDĂȘIA MIZERABILĂ DINTRE PSD ȘI UDMR

SENATUL VA RESPINGE, ASTĂZI, ACEST PROIECT DE LEGE

 

1. Pentru că este tema fierbinte a momentului și am primit mai multe întrebări, vin cu câteva precizări esențiale privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc. Proiectul de lege privind autonomia “ținutului secuiesc” PLx 670/2019 a fost adoptat tacit de Camera Deputaților.

2. Ce înseamnă “tacit” în procedura parlamentară? Faptul că expiră termenul de adoptare - 45 de zile, potrivit art.75 alin.(2) teza a III-a din Constituția României republicată. Data la care s-a împlinit termenul respectiv - 25 martie 2020.

3. Partidul Mișcarea Populară a solicitat prin liderul grupului parlamentar, deputatul de Mureș, Marius Pascan, dezbatere și vot privind acest proiect de lege. Această afirmație poate fi verificată pe site-ul Camerei Deputaților - Stenograma şedinţei Comitetului liderilor grupurilor parlamentare din ziua de joi, 12 martie 2020 - http://www.cdep.ro/bp/docs/stenocol130.htm

 Scuzele post-factum ale conducerii Camerei Deputaților legate de coronavirus și imposibilitatea dezbaterii nu își mai au rostul acum.

4. Astăzi, de la 14:00, va avea loc ședința Senatului, camera decizională, care va respinge acest proiect de lege. După scandalul imens din spațiul public, era firesc să se întâmple acest lucru pentru că este un proiect de lege neconstituţional care încalcă Articolul 1 din Constituţie – alineatele 1 şi 5:
 (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
 (5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

5. Un vot “pentru” în cazul unui astfel de proiect e echivalentul unui act de trădare națională.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!