BASARABEANUL ANATOLII BUZDUGAN, UNUL DINTRE CEI MAI RENUMIȚI NEUROCHIRURGI DIN ROMÂNIA, ESTE NOUL MANAGER AL SPITALULUI JUDEȚEAN SUCEAVA

 

1. Noua conducere interimară a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost aleasă, la începutul acestei săptămâni, prin vot democratic. Membrii Consiliului Medical au fost invitați să propună în scris, anonim, persoanele pe care le consideră cele mai potrivite să ocupe cele trei funcții de conducere ale spitalului: manager, director medical și director de îngrijiri.

2. Cele mai multe voturi pentru funcția de manager au fost obținute de dr. Anatolii Buzdugan, medicul-șef al secției Neurochirurgie, născut în Republica Moldova și considerat drept unul dintre cei mai buni neurochirurgi din România. Acesta va prelua în totalitate conducerea Spitalului Județean Suceava, după ce cadrele militare aflate în prezent la conducere se vor retrage.

3. Doctorul Anatolii Buzdugan, medic primar neurochirurg, doctor în științe medicale și șef al secției de Neurochirurgie din cadrul Spitalului de Urgente “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a absolvit Facultatea de Medicină din Chișinău în anul 1986. Ulterior, a obţinut specializarea în domeniul neurochirurgiei în Republica Moldova. A profesat atât în spitalul din Chișinău, cât și în cel din Bălți, unde a înființat secția de neurochirurgie. După ani de muncă, împreună cu personalul din conducerea Spitalului de Urgențe “Sfântul Ioan cel Nou”, a reușit să înființeze o secție de neurochirurgie și în Suceava.

4. O dovadă clară a bunei pregătiri a cadrelor medicale din Republica Moldova și, în egală măsură, un argument în plus pentru Ministrul Sănătății să deblocheze procesul recunoașterii diplomelor medicilor din R. Moldova, cetățeni români. Am tot primit promisiuni din partea miniștrilor care s-au perindat pe la Sănătate cu privire la Hotărârea de Guvern nr. 764/2017. Doar promisiuni, din păcate. Ultima dintre ele, pe 25 februarie, atunci când, la sediul Ministerului Sănătății mi s-a spus că urmează modificarea HG nr. 764/2107 și că procesul va fi deblocat. Sper să reușesc să îl conving pe ministrul Nelu Tătaru de oportunitatea deblocării...

5. Mult succes, domnule doctor Buzdugan! Dumnezeu să vă ajute în lupta cu coronavirusul în această zonă roșie a României!

Arată 1 reacție

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!
  • Marcel Rosca
    commented 2020-05-06 11:01:08 +0300
    Ma bucur si-i doresc nult succes in acest nou razboi murdar pe care trebuie sa-l castigam cu oameni de valoare ca dl Dr. Buzdugan. Cred ca virusul s-a ingrozit deja ca va avea de lupta cu un Buzdugan a lui stefan cel Mare si Sfant! Doamne Ajuta!