Bugetul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni pe anul 2018 crește cu 3 milioane de lei în urma unui amendament al deputatului Constantin Codreanu

Bugetul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) pe anul 2018 a fost aprobat vineri de Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului, fiind adoptat un amendament de suplimentare a sumei alocate cu 3 milioane de lei. Potrivit proiectului de buget, pentru 2018, Ministerului pentru Românii de Pretutindeni i-a fost alocat un buget de 25,4 milioane de lei (majorare cu 44,6% faţă de 2017). Acest buget va fi suplimentat cu 3 milioane de lei, sursa de finanţare fiind Fondul de rezervă al Guvernului.

Amendamentul a avut la bază propunerea președintelui Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, de suplimentare cu 30 de milioane de lei a acestui buget. El a subliniat că organizaţiile minorităţilor naţionale din România primesc mult mai mult decât românii din diaspora.

"Cerem suplimentarea bugetului MRP cu 30 de milioane de lei din raţiuni foarte simple. Pe de o parte, organizaţiile minorităţilor naţionale din România primesc 235 de milioane lei iar pe de altă parte, un buget de 25 de milioane este alocat pentru românii din diaspora", a spus deputatul Constantin Codreanu.

De asemenea, Ministerul Finanţelor Publice a acceptat propunerea ca MRP să demareze proiecte pe bază de credite de angajament, urmând ca la rectificarea bugetară să primească sumele respective.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!