Centrul pentru Cetățenie Română la Chișinău

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, a lansat, la Chișinău, Centrul pentru Cetățenie Română.

Centrul pentru Cetătenie Română

Discuțiile privind Centrul pentru Cetățenie Română au fost purtate cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc din Republica Moldova. Ideea unui Centru pentru Cetățenie Română fusese lansată cu ocazia Atelierului legislativ cu genericul ”Legea cetățeniei române, necesități de ajustare”, organizat la Chișinău în vara anului curent și fiind conceput ca un laborator de idei orientate spre societatea românească din țară și de peste hotare.

Centrul pentru Cetățenie Română va funcționa în incinta Biroului Parlamentar al deputatului Constantin Codreanu din strada 31 August 1989 nr. 98, Chișinău, MD-2004 (clădirea Uniunii Scriitorilor din Moldova).

"Cetățenia română este un drept fundamental al românilor basarabeni. Dorim ca prin acest Centru pentru Cetățenie Română să le acordăm asistență calificată tuturor celor care au nevoie de ea la întocmirea dosarului de redobândire a cetățeniei române. Am decis înființarea acestui Centru după discuții cu români din diverse localități ale Basarabiei și cu reprezentanți ai societății civile. Sunt convins că Centrul nostru de la Chișinău va impulsiona substanțial procesul de repunere a basarabenilor în drepturile firești de cetățeni români, drepturi de care basarabenii au fost privați abuziv fără să fi renunțat vreodată la ele”, a menționat deputatul Constantin Codreanu la Chișinău.

În cadrul Centrului pentru Cetățenie Română, petenții beneficiază de sprijin GRATUIT privind redobândirea cetățeniei române și consultații referitor la actele de stare civilă, actele de identitate și călătorie românești.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!