Cer Guvernului să taie subvențiile pentru partidele politice și să redirecționeze fondurile către spitale

Pensiile speciale nu reprezintă singurul element de anormalitate pe care am ajuns să îl tolerăm în ultimii ani. Un alt element la fel de nociv - subvențiile alocate de la bugetul de stat pentru finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Începând cu anul 2008, partidele politice primesc subvenţie lunară de la bugetul de stat în condiţiile Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Astfel, în anul 2008, subvențiile plătite partidelor politice au fost în valoare de 8,1 milioane lei iar, în anul 2019, acestea au fost în valoare de 253 milioane lei, cheltuielile totale, în termeni nominali, înregistrate în baza Legii nr. 334/2006 depășind 700 de milioane lei.

Suma alocată pentru 2020 a ajuns la proporții astronomice - 181,4 milioane de lei, aproximativ 40 de milioane de euro. Este relevant și ritmul creșterii subvențiilor pentru partidele politice raportat la alte alocați bugetare. Unul dintre exemple este cel al creșterii alocațiilor pentru copii din ultimii 10 ani: de 31 de ori pentru partide, de DOAR 2 ori pentru copii.

Este inacceptabil unde s-a ajuns. Politicienii există pentru cetățeni, nu invers! În ianuarie, am elaborat și am depus, alături de colegii de la Partidul Mișcarea Populară, un proiect de lege care prevede abrogarea subvențiilor acordate partidelor politice.

Cer Guvernului să intervină de urgență și să decidă, la pachet cu eliminarea pensiilor speciale, tăierea alocațiilor pentru partidele politice și redirecționarea acestor fonduri către spitale.

În același timp, le cer colegilor parlamentari să dea dovadă de solidaritate în această perioadă complicată pentru români și să voteze proiectul de lege depus de PMP. Este semnalul de responsabilitate și solidaritatea pe care îl așteaptă cetățenii din partea clasei politice.

Acum, orgoliile politice sunt irelevante. Singurul carnet de partid care contează e cel al interesului național. Or, acesta nu poate fi decât unul singur - lupta solidară împotriva coronavirusului și sprijin total pentru cadrele medicale, eroii zilelor noastre.

Așa să ne ajute Dumnezeu! Totul va fi bine! Hai, România!

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!