VIDEO: Constantin Codreanu: "Cetăţenia română este cel mai sigur instrument al ReUnirii!"

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, a propus să fie adoptată o rezoluţie prin care Guvernului României să i se ceară soluţionarea problemei tinerilor basarabeni rămaşi fără cetăţenia română după ce au împlinit 18 ani, pentru că autorităţile de la Bucureşti refuză să le reînnoiască documentele. Anunţul a fost făcut la constituirea Alianţei pentru Centenar, care a avut loc în Parlamentul României.

Constantin Codreanu Alianta pentru Centenar

Cetăţenia română este instrumentul cel mai important al reunirii, tocmai de aceea prima mea propunere pe care o fac tuturor celor ce formează Alianţa pentru Centenar este ca la sfârşitul acestui eveniment să avem o rezoluţie prin care să cerem Guvernului României să soluţioneze drama celor zeci de mii de tineri care au ajuns să fie trataţi ca non-cetăţeni şi care nu au nicio vină. Vreau ca această rezoluţie pe care o vom adresa executivului să conţină şi un asterisc, care să spună că dacă vocea noastră nu va fi auzită, ne rezervăm dreptul să ieşim în stradă şi să cerem prin proteste soluţionarea acestei probleme.

Îndemnul „Unire, unionişti!" devine realitate. Acum e important ca politicienii să lase deoparte orice orgolii personale şi supărări anterioare şi să îşi dea mâna de dragul idealului sfânt al românilor de pretutindeni şi din toate timpurile. Avem nevoie de un Pact Snagov 2 în România şi de consolidarea unei forţe politice unioniste în Republica Moldova care să îi adune pe toţi oamenii politici unionişti. Mai ales că ne aşteaptă un an crucial. Un an în care Unirea trebuie dusă din stradă în Parlamentul de la Chişinău, aşa cum am făcut-o la Bucureşti", a declarat parlamentarul român Constantin Codreanu.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!