Întrevederea Președintelui Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, cu ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță

La sfârșitul săptămânii trecute, Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, a avut o întrevedere cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, Excelența Sa, Daniel Ioniță.

Constantin Codreanu Daniel Ionita

Cu acest prilej, cei doi oficiali au discutat despre stadiul actual al colaborării bilaterale dintre Republica Moldova și România, precum și despre identificarea direcțiilor de consolidare a dialogului dintre Chișinău și București.

Principalele teme abordate au vizat implementarea proiectelor culturale și economice care vin să apropie oamenii din cele două state, dar și anumite proiecte pe linie parlamentară care ar trebui relansate și puse în aplicare. A fost reafirmată necesitatea continuării proiectului „Spațiul informațional comun România-Republica Moldova”, a fost abordat dosarul cetățeniei române cu referire la diversele aspecte ale acestuia, accentul fiind pus pe drama celor care se trezesc în situația în care nu își pot preschimba actele vechi de identitate cu unele noi. De asemenea, au fost discutate consecințele reducerii anumitor taxe consulare asupra activității reprezentanțelor diplomatice ale României în Republica Moldova.

“Am ținut neapărat ca prima mea întâlnire cu un ambasador să fie una care să marcheze necesitatea apropierii consistente, constante și consecvente a celor două maluri de Prut. Vreau să imprim politicilor statului român necesitatea diferențierii între Republica Moldova, diaspora economică și comunitățile istorice. În martie curent, voi veni la Chișinău cu o delegație pe care o voi conduce și îmi propun să fie o vizită care să aducă rezultate concrete pentru românii din Republica Moldova. Trebuie să facem pasul de la vorbe la fapte cât mai curând posibil, îndemn pe care l-am adresat și colegilor de la nou-creatul Minister pentru Românii de pretutindeni”, a precizat Constantin Codreanu.

Ambasadorul Daniel Ioniță l-a felicitat pe deputatul Constantin Codreanu cu ocazia alegerii în funcția de președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și a reafirmat disponibilitatea pentru a colabora în vederea sprijinirii eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova. La rândul său, deputatul Constantin Codreanu și-a exprimat mulțumirea pentru receptivitatea și deschiderea manifestată de Ambasada României în Republica Moldova și a promis că va face tot posibilul pentru a fi un partener cât mai cooperant al diplomației române în Parlamentul de la București.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!