Constantin Codreanu: "Salut constituirea Federației Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei"

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, salută constituirea și sprijină atingerea obiectivelor Federației Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei (FOR), organism înființat de reprezentanți ai organizațiilor românești din jurul granițelor și Balcani, întruniți în România, cu ocazia Universității de Vară de la Izvorul Mureșului.

Federației Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei

“Obiectivele declarate ale Federației nou constituite sunt, pe de o parte, în strânsă corelare cu obiectivele Comisiei pe care am onoarea să o conduc, pe de o alta, în concordanță cu propriile principii: transparență, solidaritate și susținere reciprocă. FOR își propune crearea unui spațiu unitar de acțiune a românilor din comunitățile istorice și o cât mai bună reprezentare în relația lor cu organismele cu atribuții și preocupări legate de sfera lor de interes. Am convingerea că o astfel de abordare se poate dezvolta doar prin acţiuni comune, care, prin cooperarea tuturor celor interesați, să poată avea o rată de succes mai mare decât ar avea acţiunile individuale. Sunt sigur că vorbesc în asentimentul colegilor mei când spun că dominanta acţiunilor Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării în FOR va fi prin dialog constant și prin sprijin deplin în realizarea proiectelor cu efect multiplicator, ce aduc valoare adăugată certă, pe toate dimensiunile, în favoarea românilor de pretutindeni”, a fost mesajul transmis de către deputatul Constantin Codreanu.

Un prim atu al Federației îl reprezintă alegerea în funcția de secretar general a domnului Vlad Cubreacov, președintele Asociației "Răsăritul românesc”, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și un bun cunoscător al realităților românești, atât din țară, cât și din afara acesteia.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!