Constantin Codreanu: Nu sunt un politician de dreapta sau de stânga. Sunt unionist!

Interviu cu președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, oferit Q Magazine.

Despre Mișcarea Unionistă, Diaspora, redobândirea cetățeniei române, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, viitorul președinte al României, alegerile din 2019 care vor avea loc în România și Republica Moldova.

 

“În 2017, Parlamentul României a votat un proiect prin care ziua de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu Patria-Mamă – a fost declarată zi de sărbătoare națională.

În 2018, Parlamentul României a votat o declarație, extrem de îndrăzneață, au spus unii, și mult așteptată, au afirmat alții. Aceasta arată clar și răspicat că România va răspunde pozitiv unei cereri organice a românilor din Republica Moldova de a se reuni cu țara.

Sunt doi pași legislativi cu o încărcătură simbolică mare și semnale clare de sprijin al clasei politice de la București, a ideii de reunificare.

Nu cred că trebuie să căutăm lideri providențiali. Dimpotrivă, sunt convins că fiecare dintre noi, unioniștii consecvenți, suntem lideri pentru că am îmbrățișat un proiect cu statut de ideal.

Avem obligația să vorbim fără ezitare și fără frică despre reunificare la Chișinău, București, Bruxelles, Berlin, Washington, dar și la Moscova”.

*****

Activitatea parlamentară a deputatului Constantin Codreanu:

- 96 de luări de cuvânt;
- 55 de declarații politice;
- 100 de propuneri legislative inițiate;
- 3 legi promulgate;
- 222 de întrebări şi interpelări;
- 6 moțiuni;
- 250 de petiții către Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie
- 500 de consultații gratuite privind redobândirea cetăţeniei române.

Continuarea pe QMagazine.ro

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!