Constantin Codreanu: Instrumentele de propagandă ale Kremlinului nu trebuie acceptate în România. RTR nu este binevenit în ţara noastră

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, trage un semnal de alarmă privind intenția postului rus de televiziune RTR de a intra pe piața mediatică din România.

„Am luat act cu îngrijorare de intenţia postului rus de televiziune RTR de a intra pe piaţa mediatică din România, concretizată într-o cerere adresată în acest sens Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Faptul în sine confirmă existenţa unei strategii a Moscovei de expansiune mediatică în ţara noastră. Cazul trebuie interpretat în contextul ameninţărilor hibride la care este expusă România din partea Moscovei”, este părerea deputatului român Constantin Codreanu.

Transmisiunile postului RTR au fost interzise în ţări precum Estonia, Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia, Ucraina, Lituania şi Letonia. Motivele pentru care au fost interzise transmisiunile postului RTR în aceste state post-sovietice au fost argumentate prin recursul lui la „aţâţarea urii naţionale şi incitarea la război”.

Deputatul consideră că un asemenea post de televiziune, conceput şi utilizat de Federaţia Rusă drept instrument de manipulare în străinătate, nu poate fi acceptat pe piaţa mediatică din România: „De asemenea, autorităţile competente ale Republicii Moldova, cu care încercăm să construim un spaţiu mediatic comun, ar trebui să ia în calcul, asemenea autorităţilor din Ucraina, Georgia, Azerbaidjan, Estonia, Letonia, Lituania şi Kazahstan, posibilitatea retragerii licenţei de emisie acordate anterior postului RTR”.

„Instrumentele de propagandă ale Kremlinului nu trebuie acceptate în România. RTR nu este binevenit în ţara noastră. Consiliul Naţional al Audiovizualului este obligat să ia în consideraţie motivele temeinice pentru care acest post rusesc de televiziune a fost interzis în diverse state expuse anterior propagandei Moscovei şi să adopte o decizie negativă cu privire la intrarea RTR pe piaţa mediatică din România”, a punctat Constantin Codreanu.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!