Copii din Căușeni și Ștefan Vodă vizitează Parlamentul României la invitația deputatului Constantin Codreanu

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, a sprijinit accesul miercuri, 9 august, a două grupuri de copii basarabeni care se află pentru prima dată în România, ca să poată vizita Palatul Parlamentului din București.

Copii Causeni Stefan Voda Vizita Parlament Constantin Codreanu

„Astăzi, Parlamentul României a mai găzduit două delegații foarte dragi mie, din cel de-al doilea stat românesc: un grup de 13 copii din Căușeni și unul de 26 de copii din Ștefan-Vodă. Primii vizitatori au fost elevi olimpici de la Liceul ”Mihai Eminescu”, membri ai minunatului ansamblu vocal ”Demnitatea”, pe care i-am cunoscut în primăvara anului 2017 cu ocazia zilei de 27 martie, când aniversăm Unirea Basarabiei cu România. Le mulțumesc domnului Valeriu Ostaș și doamnei Olga Ostaș pentru această vizită și pentru eforturile pe care le depun pentru a educa români demni la Căușeni!Din cel de-al doilea grup au făcut parte copii de la Școala de Arte ”Maria Bieșu” din Ștefan Vodă.

De asemenea, doresc să îi mulțumesc primarului satului Talmaza, domnului Eugeniu Prutean, pentru efortul depus de a-i ajuta pe cei mai tineri să își cunoască patria mamă.Copiii au avut prilejul să viziteze cele mai importante încăperi ale Parlamentului României și să afle detalii despre activitățile principale ale Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, pe care am onoarea să o conduc. Apreciez enorm sprijinul și deschiderea conducerii Camerei Deputaților în aprobarea constantă a numeroaselor grupuri pe care le-am primit în decursul vacanței parlamentare. Tot ceea ce facem împreună se concretizează într-un sprijin sincer, constant și consecvent pentru românii din Republica Moldova și pentru realizarea celui mai important proiect național - ReUnirea!”, a fost mesajul transmis de către Constantin Codreanu.
Vineri, 11 august, Palatul Parlamentului va fi din nou gazda unui grup format din 48 de români basarabeni din cadrul proiectului ”Cunoaște-ți Țara!”, un proiect social al Institutului pentru Cultură și Drepturi Europene și al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, urmând ca vizitele să continue până la începutul sesiunii parlamentare.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!