Coronavirus. Celulă de criză pentru românii din diaspora și familiile acestora din România

1. Un exemplu de bună practică guvernamentală pentru Guvernul României vine de peste #Prut. Guvernul de la #Chișinău a organizat 2 rute charter pentru a aduce în Republica #Moldova grupuri de cetățeni ai RM blocați în #Spania și la hotarul între #Austria și #Ungaria.

2. Primul grup din 79 de oameni a fost adus pe data de 15 martie din orașul Santander, Spania. Este cazul echipei Teatrului Național de Operă și Balet, directorul căruia a apelat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. În al doilea caz au fost transportați la Chișinău 78 de persoane, din #Viena, #Austria. Este cazul pasagerilor a două autobuze pornite din Italia spre RM, în perioada când autoritățile mai multor state membre UE au redus comunicarea aeriană și terestră cu #Italia.

3. Deci, se poate! Le reamintesc premierului și ministrului de externe al României că avem cetățeni români în situații critice în Italia. Oameni rămași fără contracte de muncă - badante, angajați din sistemul hotelier, muncitori de pe șantiere navale etc. și persoane fără drept de reședință pe teritoriul Italiei care au nevoie de sprijin imediat din partea statului român.

4. Situații similare sunt înregistrate și în Spania, #Germania, Marea Britanie. Avem grupuri de cetățeni blocați la intrarea în #Ungaria.

5. Solicit din nou Guvernului să intervină pentru a oferi asistența de care au nevoie concetățenii noștri și să înființeze o celulă de criză pentru românii din #Diaspora și familiile acestora din România.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!