Deputat Constantin Codreanu: Mizăm pe sprijinul editurilor din România şi Republica Moldova în campania “100.000 de cărţi pentru Centenar”

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, le-a adresat directorilor principalelor edituri din România şi Republica Moldova apelul de a participa la campania de colectare a cărţilor în limba română pentru bibliotecile din Basarabia - 100.000 de cărți pentru Centenar.

"În data de 10 noiembrie am lansat o campanie naţională pentru colectarea de carte românească în beneficiului copiilor din 100 de sate din actuala Republică Moldova. Campania este circumscrisă Centenarului Unirii Basarabiei cu România (1918-2018) şi are drept scop acoperirea parţială a deficitului de carte românească din bibliotecile publice şi şcolare, în special rurale, deficit de ordinul milioanelor de exemplare. Donaţiile vor permite nu doar acoperirea acestui deficit, ci şi eliminarea balastului sovietic de pe rafturile bibliotecilor dintre Nistru şi Prut.

În această situaţie, am adresat respectuos mai multor edituri din cele două state românești rugămintea de a participa la campania 100.000 de cărți pentru Centenar prin oferirea cu titlu de donaţie a unui lot de carte în limba română. Toate contribuţiile din țară şi din afara graniţelor vor fi anunţate public. Stăm cu amabilitate la dispoziţie pentru orice precizare sau informaţii suplimentare”, a transmis președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!