Amendamentul deputatului Constantin Codreanu privind dublarea posturilor din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie primește aviz favorabil

Autoritatea Națională pentru Cetățenie și-ar putea dubla personalul în 2018. Amendamentul în acest sens depus de către Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018, a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale.

Constantin Codreanu Autoritatea Nationala pentru Cetatenie

Amendamentul vizează dublarea numărului de posturi din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), în interesul statului și al românilor care solicită redobândirea cetățeniei române, prioritate a activității deputatului Constantin Codreanu.

“Ţine de responsabilitatea tuturor parlamentarilor, indiferent de apartenenţa politică, să susţină interesul statului român și al românilor care solicită redobândirea cetățeniei. Autoritatea Națională pentru Cetățenie este o instituție strategică ce trebuie să funcționeze la capacitate maximă. În momentul de față, numărul angajaților este insuficient și nu face față solicitărilor românilor care își depun dosarele de redobândire a cetățeniei.

Alături de OUG 65/2017 care a soluționat dosarul minorilor ”non-cetățeni”, avizarea favorabilă a amendamentului pe care l-am depus reprezintă încă o victorie, în primul rând, a românilor care au fost lipsiți în mod abuziv de cetățenie și care încep să primească din partea statului român pârghiile necesare care să îi repună în drepturi. Suntem cu toții în serviciul românilor și interesele lor sunt prioritare, aspect ce va fi demonstrat, sper, și prin votul final dat acestui amendament în plenul Camerei Deputaților”, a declarat președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!