E o crimă să dai pensii speciale când ai spitalele pline de infectați cu coronavirus, iar cadrele medicale nu sunt echipate corespunzător

1. De la începutul anului, din bugetul de stat a fost alocată suma de circa 2 miliarde de lei pentru a plăti pensiile speciale în ianuarie și februarie. Imaginați-vă cum era dacă acești bani ar fi fost alocați pentru utilarea spitalelor din România.

2. Nici acum nu este târziu. Adresez un apel public Guvernului României și solicit desființarea de îndată a pensiilor speciale. Situația critică în care ne aflăm este argumentul suprem și imbatabil pentru a recurge la această măsură imperios necesară.

3. Deși am votat în Parlament proiectul de lege prin care pensiile speciale sunt eliminate, inițiativa legislativă e blocată la Curtea Constituțională a României. Mulți vorbesc despre o înțelegere pe sub masă între politicienii iresponsabili care au mimat doar dorința de a desființa pensiile respective și judecătorii de la CCR, rezultată într-un proiect pasibil de neconstituționalitate.

4. Sunt co-inițiatior al unui proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale pe care le consider un furt din banul public. Mi-am pus semnătura pe sesizarea adresată Curții Constituționale a României cu privire la proiectul de lege privind elaborarea Codului administrativ pentru că acordarea pensiilor speciale pentru aleșii locali reprezintă motive de neconstituționalitate. Am participat la Campania națională a Partidului Mișcarea Populară “Fără pensii speciale pentru politicieni”. Nu m-am limitat doar la declarații. Toţi cetăţenii, inclusiv politicienii, trebuie să primească pensii în funcţie de contributivitate.

5. În aceste momente de maximă tensiune, românii sunt în așteptarea unor decizii responsabile din partea Guvernului. Eliminați pensiile speciale! Întoarceți-vă cu fața spre cetățeni! Acum, suntem toți obligați să fim solidari în acest război cu inamicul invizibil COVID-19! E o adevărată tragedie că dintre cei 1.029 de români diagnosticaţi cu coronavirus, 153 sunt cadre medicale. Trebuie să avem grijă de cadrele medicale din România, eroii zilelor noastre!

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!