Frații în veci vor fi frați. Solidaritate anti-coronavirus pe malurile Prutului

42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății, 3000 de combinezoane de protecție, 6000 de măști de protecție FFP2, 6000 de măști chirurgicale, 11.500 de perechi de mănuși, 100 de viziere și 10 izolete au ajuns în R. Moldova pentru a sprijini autoritățile sanitare de pe celălat mal al Prutului în lupta împotriva coronavirusului. În plus, vor fi donate 500.000 de măști de protecție, 50.000 de combenizoane, medicamente care sunt utilizate în tratamentul bolnavilor de COVID-19 (ajutor în valoare de 3,5 milioane de euro).

Deplasarea celor 42 de cadre medicale către Chișinău, Cahul și Bălți a fost realizată cu mijloacele de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Echipa de medici și asistenți medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă va desfășura activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Echipamentele de protecție pentru echipa medicală sunt asigurate de I.G.S.U. pe întreaga durată a misiunii, acestea constând în combinezoane, măști, mănuși și viziere. Totodată, legătura cu autoritățile responsabile din R. Moldova şi asigurarea logistică vor fi realizate de către doi ofițeri din cadrul I.G.S.U. din România.

De asemenea, pentru buna desfășurare a activităților, Ministerul Apărării Naționale contribuie cu 10 sisteme de izolare și transport al personalului contaminat cu agenți biologici, echipamente care vor fi donate Republicii Moldova la finalul misiunii.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!