Constantin Codreanu la Radio România Actualități

E mereu o bucurie să vorbesc despre politica din Republica Moldova la posturile TV și radio din România - o ocazie binevenită de a stârni curiozitatea pe un mal al Prutului privind evenimentele politice de pe celălalt mal.

Lucru valabil și de data aceasta, chiar dacă pronosticurile privind rezultatul alegerilor parlamentare din 24 februarie sunt extrem de sumbre.

Citește mai mult!

Deputatul Constantin Codreanu: „Decizia de expulzare a unui cetățean român din Italia nu poate fi ignorată de autoritățile statului român”

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, i-a adresat o interpelare ministrului Afacerilor Externe prin care aduce în atenția instituțiilor statului român decizia autorităților italiene de expulzare din Italia a doamnei Mădălina Gavrilescu, se arată un comunicat de presă publicat de Romanian Global News.

Interpelarea se referă la faptul că la 15 ianuarie 2019, cetățeanul român Mădălina Gavrilescu, în vârstă de 39 de ani, originară din Craiova și stabilită de 10 ani în Italia, activistă a mișcării "dreptul la locuință", a fost notificată asupra unei decizii de expulzare, emisă de prefectura din Roma, cu interdicţia de a intra, timp de cinci ani, în Italia.

Citește mai mult!

Parlamentar de la Bucureşti: „Federația Rusă își mută hotarul pe Prut. România, trezește-te!”

Miercuri, 20 februarie 2019, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat, în Camera Deputaților, într-o declarație politică, un scenariu ce poate deveni realitate odată cu alegerile parlamentare ce vor avea loc, în Republica Moldova, pe data de 24 februarie 2019, scrie Infoprut.ro

Citește mai mult!

Un deputat de la Bucureşti cere 100 de milioane pentru românii din R. Moldova şi din comunităţile istorice

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Parlamentul României, a prezentat astăzi în Camera Deputaților, într-o declarație politică, amendamentele depuse la proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2019, scrie Ziarulnational.md.

Codreanu a solicitat 100 de milioane pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, 20 de milioane pentru Autoritatea Națională pentru Cetățenie și 10 milioane pentru înființarea ICR Moscova, Kiev, Belgrad și Atena.

Citește mai mult!

Constantin Codreanu donează cărți românești în bibliotecile din Basarabia

Președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor din cadrul Camerei Deputaților a Parlamentului României, deputatul Constantin Codreanu continuă seria donațiilor de carte din cadrul Campaniei “100.000 de cărți pentru Centenar”., scrie Timpul.md

Citește mai mult!

Constantin Codreanu la ceremonia oficială de preluare a președinției Consiliului Uniunii Europene

Eveniment istoric la Ateneul Român: ceremonia oficială de preluare a președinției Consiliului Uniunii Europene.

Alături de premierul României, președintele României și președintele Senatului, la eveniment participă Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European și Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Citește mai mult!

Constantin Codreanu: Nu sunt un politician de dreapta sau de stânga. Sunt unionist!

Interviu cu președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, oferit Q Magazine.

Despre Mișcarea Unionistă, Diaspora, redobândirea cetățeniei române, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, viitorul președinte al României, alegerile din 2019 care vor avea loc în România și Republica Moldova.

 

Citește mai mult!