Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță începerea primei sesiuni de finanțare pentru anul 2019

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță începerea primei sesiuni de finanțare pentru anul 2019, în perioada 20 martie – 04 aprilie.

Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni

Solicitanții pot transmite documentele conform “Ghidului Beneficiarului 2019” în perioada mai sus menționată, atât pe adresa de e-mail proiecte@mprp.gov.ro, cât și prin poștă/curier sau personal, la adresa Bulevardul Primăverii nr. 22, sector 1, București.

Liniile prioritare pentru acest an sunt „Educație” – Nicolae Iorga, „Președinția Consiliului Uniunii Europene” (doar pentru prima sesiune) și „Mass-media” – Mihai Eminescu.

*****

GHIDUL BENEFICIARULUI 2019

Documentar aferent acordării de finanțări nerambursabile 2019

Cerere-de-finanțare 2019 (Anexa 1)

*****

Deputat Constantin Codreanu: "Îi încurajez pe reprezentanții asociațiilor de români din Diaspora, comunitățile istorice și Republica Moldova să aplice pentru a putea beneficia de fondurile puse la dispoziție de MRP. Sper că, începând cu 2020, vom putea vorbi de un buget mult mai mare pus la dispoziție românilor noștri din afara României, așa cum am solicitat în repetate rânduri și pentru 2019:

- Amendamentele prezentate de Constantin Codreanu;
- Majoritatea parlamentară îi sfidează pe românii din Diaspora;
- Constantin Codreanu cere 100 milioane lei pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Constantin Codreanu Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni

Exprim, încă o dată, propria-mi nemulțumire, dar și pe cea a mediului asociativ și a simplilor cetățeni din afara României care se văd în situația de a fi cel mai important investitor în economia țării, cu 4,9 miliarde de dolari intrați anul trecut, și care primesc la schimb doar 28 de milioane de lei. Un fapt inacceptabil ținând cont de faptul că sprijinul acordat românilor de peste hotare este o chestiune de securitate pentru statul român".

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!