Modificarea Legii cetăţeniei române, suplimentarea personalului ANC şi reînfiinţarea birourilor ei teritoriale

Miercuri, 15 martie 2017, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, a avut o întrevedere cu domnul Andrei Tinu, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC). În cadrul acesteia, cei doi oficiali au trecut în revistă problematica legată de legislaţia în domeniu şi procedurile de redobândire sau acordare a cetăţeniei române.

Constantin Codreanu şi Andrei Tinu au căzut de acord asupra necesităţii completării şi modificării cadrului legislativ în materie de cetăţenie, precum şi asupra necesităţii suplimentării personalului ANC nevoit să facă faţă unui număr crescând de cereri privind redobândirea cetăţeniei române.

Totodată, cei doi oficiali au apreciat ca fiind imperios necesară reînfiinţarea birourilor teritoriale ale ANC de la Timişoara şi Cluj-Napoca.Un subiect aparte l-a constituit situaţia paradoxală şi dramatică a cetăţenilor români care, minori fiind au obținut cetăţenia, însă, la momentul perfectării documentelor, au fost anunţaţi că nu mai dețin cetăţenia română pe motivul neincluderii acestora în registrele Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor din România.

Cei doi oficiali au căzut de acord că în această situaţie trebuie să prevaleze drepturile cetăţenilor români şi că poate fi depăşită odată cu modificarea Legii cetăţeniei române.De asemenea, Constantin Codreanu şi Andrei Tinu au convenit asupra unei noi întâlniri de lucru în data de 21 martie, la sediul ANC, cu ocazia depunerii jurământului de credinţă faţă de România de către solicitanţii de peste hotare.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!