Un nou Memorandum Kozak la Chișinău - un prim PAS spre trădare națională

În 2003, Republica Moldova a scăpat de federalizarea criminală prin “Memorandumul Kozak” care ar fi dus la transnistrizarea întregului stat și transformarea acestuia în colonie rusească de facto. 16 ani mai târziu, același emisar al Kremlinului a impus, la Chișinău, cu o consecvență feroce, un nou tip de Memorandum. Unul la fel de ticălos.

Constantin Codreanu

Cum să-ți treacă prin cap, chiar și pentru o fracțiune de secundă, să votezi ca președinte al Parlamentului un personaj odios precum Zinaida Greceanîi, cea care amenința, pe 7 aprilie 2009, cu binecuvântarea comunistului Voronin, că va aplica armele împotriva tinerilor ieșiți în stradă pentru a produce ceea ce a rămas în istorie ca "Revoluția Twitter"?

Se pare că unii stau prost și la capitolul geografie, și la capitolul politică - nu văd nici pe harta obișnuită, nici pe cea a valorilor politico-ideologice că nu ai cum să te integrezi în Uniunea Europeană trecând pe la Moscova.

Un compromis nu vine niciodată singur. Iar un compromis cu cei care au fost, sunt și vor fi mereu cel mai mare pericol pentru Republica Moldova și pentru întreg spațiul românesc nu îți poate aduce nici un fel de beneficiu. Nici pentru tine ca om politic, nici pentru cetățeni, nici pentru statul pe care vrei să îl conduci.

Votul dat, ieri, de Consiliul Politic Național al Partidului "Acțiune și Solidaritate" prin care anunță sprijinul pentru Greceanîi, colega marionetei moscovite Igor Dodon, denotă lipsă de viziune și comportament politic egoist. E un prim PAS spre trădare națională.

*****

P.S. Dacă tot vorbim de Memorandumul Kozak, vă invit să citiți un articol scris în 2016 - Reunirea Republicii Moldova cu România. Ce facem cu regiunea transnistreană?

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!