„Cerem Guvernului Grindeanu o ordonanță de urgență pentru soluționarea problemei minorilor ajunși «non-cetățeni»

Luni, 29 mai, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării şi cetăţean al celor două state româneşti, deputatul Constantin Codreanu, a găzduit inaugurarea Grupului „Prietenii Unirii”, organizat de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”.

Constantin Codreanu Prietenii Unirii Parlament

Deputatul Codreanu și-a asumat în cadrul evenimentului, alături de colegi deputați din partea tuturor partidelor politice parlamentare, ca pe cale legislativă, de reprezentare, prin acțiuni de intermediere a dialogului cu celelalte instituții relevante, să întreprindă în continuare activități pentru reunirea României cu Republica Moldova.

„Grupul «Prietenii Unirii» reprezintă încă o pârghie pe care o vom utiliza în vederea susținerii drepturilor și implementării proiectelor aferente românilor din afara ţării. Începând cu această legislatură, din grup fac parte 110 parlamentari, un număr ce reprezintă un sfert din Legislativ și este în continuă creștere. Cu ocazia inaugurării, i-am invitat pe colegi să insistăm astfel încât Guvernul Grindeanu să dea o ordonanță de urgență pentru a soluționa problema minorilor ajunși «non-cetățeni».

Modificarea și completarea stringentă a Legii nr. 21/1991 a cetățeniei române trebuie să reprezinte una dintre prioritățile Executivului. Mi-am încheiat expunerea prin a-i îndemna pe toți cei prezenți, inclusiv mass-media, să promoveze și să susțină cât mai des toate inițiativele care îi privesc pe românii noștri de pretutindeni, cât și singurul proiect de ţară pe care îl are România: reunirea celor două state românești divizate împotriva voinței lor”, a declarat deputatul Constantin Codreanu.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!