Vot în Parlament - Mihai Viteazul, Horea, Cloșca și Crișan - martiri și eroi ai națiunii române 🇷🇴

Astăzi, Camera Deputaților a adoptat 2 proiecte importante: 1. Proiectul de Lege privind declararea lui Mihai Viteazul, domn al Ţării Româneşti, domn al Moldovei şi principe al Transilvaniei, drept martir şi erou al naţiunii române și 2. Proiectul de Lege privind declararea personajelor istorice Horea, Cloşca şi Crişan, drept martiri şi eroi ai naţiunii române.

Constantin Codreanu

Deputat Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării: "Cu siguranță, nu Parlamentul României îi face eroi pe cei 4, dar prin votul de astăzi este consfințită importanța acestor figuri marcante pentru neamul românesc. Un demers necesar într-un context în care apar diverse voci hodorogite care ne atacă istoria și eroii. Bucuria e cu atât mai mare pentru noi, unioniștii, că prin votul de astăzi este cinstit «primul unificator al teritoriilor românești - Mihai Viteazul».

Le aduc aminte colegilor parlamentari că avem șansa să cinstim și niște eroi cu care suntem contemporani dacă vom adopta proiectul de lege nr. 783/2015 care are în prim plan Grupul Ilașcu - Ilie Ilașcu, Alexandru Leșco, Tudor Popa și Andrei Ivanțoc - condamnat pe nedrept în data de 9 decembrie 1993 de un tribunal ilegitim al regimului separatist de la Tiraspol. Adevărul istoric cu privire la faptele și evenimentele în care s-a implicat grupul Ilașcu este deja consacrat, fiind reliefat de documente ale autorităților din România, Statele Unite ale Americii, ale instituțiilor Uniunii Europene, Consiliul Europei etc.".

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!