Solidaritate cu românii din Spania. Solidaritate cu poporul spaniol

1. #Spania a devenit, în ultimii ani, o nouă casă pentru peste un milion de români. După #Italia, este a doua țară cu cea mai mare comunitate de cetățeni români în afara României. Le mulțumim prietenilor noștri spanioli pentru ospitalitate și le transmitem un mesaj de solidaritate în această perioadă critică și pentru Spania, și pentru România.

2. Din păcate, alături de aceeași Italie, Spania este în top trei la nivel mondial ca număr de decese. O statistică tulburătoare - la fiecare 16 minute, un pacient moare în #Madrid. Astăzi, s-a ajuns la 1378 de morți și 25.374 de persoane infectate.

3. Printre cei depistați pozitiv, se numără și două persoane din cadrul Ambasadei României în Regatul Spaniei, ceea ce a dus la suspendarea temporară a activității reprezentanței noastre diplomatice. Este ultimul lucru de care aveam nevoie acum.

4. Spania a fost destinația ultimei vizite pe care am întreprins-o în afara României. Aveam planificat un alt eveniment pentru aprilie, la #Zaragoza. Promit că voi reveni de îndată ce vom scăpa de această realitate cu trăsături apocaliptice prin care trecem cu toții.

5. Închei cu un apel pentru românii din Spania și din întreaga #Diasporă românească: respectați instrucțiunile autorităților din țara în care vă aflați. Deplasările către #România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19 inclusiv în rândul prietenilor, colegilor, rudelor Dvs. Protejați-vă și protejați-i pe cei dragi! Le mulțumesc românilor de bună-credință care țin cont de aceste recomandări.

*****

¡Gracias, España!

Estamos a su lado en estos críticos momenta. La nuestra solidaridad absoluta es la única forma de superar estos tiempos difíciles que comparten nuestros pueblos.

¡Que Dios bendiga a Rumanía! ¡Que Dios bendiga a España!

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!