Salut decizia CNSU de a excepta de la carantină/autoizolare lucrătorii transfrontalieri și alte câteva categorii de persoane la revenirea în țară

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor ţării, deputatul PMP Constantin Codreanu, salută decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) care a hotărât reintegrarea în câmpul muncii a anumitor categorii de persoane, fiind exceptate de la carantină/autoizolare la întoarcerea în România.

„Este o decizie firească și necesară într-o Românie în care avem deja peste 300.000 de contracte de muncă încetate și circa 900.000 de contracte de muncă suspendate. Acesta a fost motivul pentru care am depus două amendamente la proiectul de lege privind starea de alertă iniţiat de Guvernul României, care cuprinde măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Chiar dacă acestea au fost respinse în plenul Camerei Deputaților prin voturile PNL și PSD, mă bucur că prevederile respective au fost preluate într-o mod chiar mai permisiv de CNSU, eliminându-se necesitatea certificatului medical", a declarat deputatul Constantin Codreanu.

Constantin Codreanu Camera Deputatilor

Citește mai mult!

Frații în veci vor fi frați. Solidaritate anti-coronavirus pe malurile Prutului


BASARABEANUL ANATOLII BUZDUGAN, UNUL DINTRE CEI MAI RENUMIȚI NEUROCHIRURGI DIN ROMÂNIA, ESTE NOUL MANAGER AL SPITALULUI JUDEȚEAN SUCEAVA


Sumă record trimisă acasă de românii din Diaspora

Cuantumul sumelor trimise acasă de românii din Diaspora a înregistrat un record. Ţara noastră a întrecut Polonia în ceea ce priveşte fondurile trimise în România de cei din Diaspora. Datele sunt publicate de Eurostat şi vizează anul 2018.

Diaspora Transfer Romania

Citește mai mult!

AEP lansează site-ul pe care românii din Diaspora se pot înregistra pentru a vota la prezidenţiale

Autoritatea Electorală Permanentă lansează site-ul www.votstrainatate.ro, o platformă online pe care cetăţenii români din Diaspora, comunitățile istorice și Republica Moldova, care vor să voteze la alegerile prezidenţiale din acest an, se pot înregistra.

Autoritatea Electorala Permanenta

Citește mai mult!

O biserică din Franța îi va reuni, în Diaspora, pe românii din România și Republica Moldova

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale a sfinţit piatra de temelie pentru un lăcaş de cult închinat Sfântului Ştefan cel Mare în localitatea Montreuil (Île-de-France). Alături de biserică, pe terenul de 1056 mp achiziţionat de parohie, va fi construit şi un centru cultural misionar. La evenimentul din Duminica Sfinţilor Români au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, primarul localității Montreuil, dl. Patrice Bessac, precum și ai Ambasadelor României și Republicii Moldova la Paris.

Biserica Franta Montreiul

Citește mai mult!

Să scoatem tutunul din fața, din mintea și din viitorul fiecărui copil al României!

Deputatul Constantin Codreanu susține demersul celor peste 350 de organizații non-guvernamentale, membre ale Inițiativei 2035-Prima Generație Fără Tutun a României, care solicită autorităților statului modificarea și completarea cuprinzătoare a întregii legislații privind controlul tutunului.

Constantin Codreanu Parlament Interpelare

Citește mai mult!

Echipe mixte de patrulare la frontiera dintre România și Republica Moldova

Începând de astăzi, 5 iunie 2019, autoritățile de frontieră din Republica Moldova și din România implementează în practică prevederile Protocolului privind constituirea și activităţile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună, semnat în noiembrie 2018, la București. Astfel, un angajat al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova participă la patrularea frontierei pe teritoriul român şi viceversa, iar supravegherea frontierei se înfăptuiește în baza legislaţiei statului pe teritoriul căruia se desfăşoară.

Frontiera Romania Republica Moldova

Polițiști de frontieră din echipa mixtă - sursa: border.gov.md

Citește mai mult!

Autostrada Basarabia și Autostrada Unirii Principatelor - vot favorabil în Senatul României

Plenul Senatului a adoptat, astăzi, tacit, un proiect de lege privind aprobarea obiectivelor de investiţii Autostrada Basarabia și Autostrada Unirii Principatelor Române. Urmează votul în Camera Deputaților care este for decizional.

Autostrada Basarabia

Citește mai mult!

Alegeri europarlamentare - votul din Republica Moldova

37888 de cetățeni români au votat, ieri, în Republica Moldova pentru a desemna parlamentarii care vor reprezenta România în Parlamentul European. Două partide au luat cele mai multe voturi: circa 35% - PNL și circa 30 - PMP.

 

Citește mai mult!