Vernisajul Expoziţiei Muzeale "Viorica Agarici"

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul PMP Constantin Codreanu, a participat, astăzi, la Expoziţia "Viorica Agarici", reprezentanta Crucii Roșii care a salvat mii de evrei din "trenurile morții".

Evenimentul, organizat în contextul comemorării la nivel internaţional, pe 27 ianuarie, a victimelor Holocaustului, a avut loc, la Parlament, în prezenţa ambasadorului Israelului în România, Excelența Sa, domnul David Saranga.

În 1941, în ciuda opoziției și a ordinelor militare, Viorica Agarici a reușit să obțină dreptul să ajute cu apă și să îngrijească medical cei peste 2.000 de evrei muribunzi, urcați în „trenurile morții".

Codreanu: "Vin dintr-o familie care a avut de suferit de pe urma unor represiuni similare - bunicii meu au fost deportați în Siberia. Rezonez, prin urmare, în totalitate cu cei care își doresc, pe de o parte, că aceste orori să nu fie uitate și, pe de altă parte, ca de astfel de manifestări inumane să nu mai sufere nimeni, niciodată, niciunde în lume. Viorica Agarici este un exemplu de sacrificiu pentru binele semenilor, punct de reper pentru prezent și viitor."

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!