VIDEO. Deputatul Constantin Codreanu cere retragerea cetăţeniei pentru cei care atacă România

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, a anunțat public că va cere retragerea cetățeniei române pentru toți cei care îl susțin pe Igor Dodon. Parlamentarul propune ca toţi cei care se laudă că deţin paşapoarte româneşti, în timp ce atacă România şi tot ce este românesc, să fie lipsiţi de cetăţenie.

Supărarea parlamentarului a venit de la declaraţia lui Igor Dodon prin care încerca să justifice o decizie nefavorabilă lui a Curţii Constituţionale, care i-a anulat decretul de organizare a referendumului consultativ.

Deputatul de la Bucureşti afirmă că a început colectarea de dovezi privind acţiunile şi declaraţiile românofobe ale celor care susţin părerile lui Igor Dodon pentru a pregăti un dosar complet pe care să îl prezinte Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

Codreanu propune modificarea articolului din Legea cetăţeniei române în aşa fel ca sintagma „Cetăţenia română se poate retrage persoanei care, aflată în străinătate, săvârşeşte fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României" să fie amendată şi completată cu „şi declaraţii prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României".

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!