Ziua Culturii Naționale marcată la Chişinău

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul PMP Constantin Codreanu, participă la ceremoniile prin care este marcată Ziua Culturii Naționale.

“Depunem flori la bustul Luceafărului poeziei românești din Grădina publică Ștefan cel Mare și Sfânt de la Chișinău cu gândul la opera celui care care a marcat limba română și societatea noastră în întregime.

Ziua de naștere a poetului-nepereche, 15 ianuarie, este Ziua Culturii Naționale atât în România, cât și în R. Moldova. Este o dată în calendarul nostru, al românilor, care ne unește mai mult ca oricand, oriunde ne-am afla.

Eminescu, cel care a iubit cu tot sufletul Basarabia, este mai actual ca niciodată. “Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei”, spunea acesta. Să învățăm, așadar, din dăruirea astrului literaturii române să ne iubim țara și neamul, să luptăm zi de zi pentru o societate mai împlinită spiritual inclusiv și să punem umărul la idealul pentru care a militat și Eminescu - reîntregirea României și unitatea românilor”.

Lasă tu primul comentariu!

Vă rugăm să verificați e-mailul Dvs. pentru un link prin care vă puteți activa contul!